Terug

Soxx Look - Kerstin Balke | Marlaine's boek reviews

Soxx Look - Kerstin Balke | Marlaine's boek reviews

Kerstin Balke's derde boek over sokken heeft nog veel meer spannende patronen: ook voor een col, armwarmers en telefoonhoesjes, in patronen die opbouwen qua moeilijkheid. Een aanrader? Alexa gaat direct na het lezen wol uitzoeken in mooie kleurtjes, ze wil aan de slag!

SoxxLook is het derde boek in de Soxx-serie van Kerstin Balke, al zegt de naam Stine und Stitch je waarschijnlijk meer. Onder de naam ‘Stine und Stitch’ blogt de Duitse Kerstin namelijk al sinds 2010 en ontwierp ze minstens 78 prachtige ontwerpen die je onder andere via Ravelry kunt vinden. In Augustus 2017 verscheen het eerste deel van de Soxx-serie, waarin Kerstin je meenam in de wereld van sokken met vrolijke inbreipatronen.

Soxxlook?

Ik sla het boek open en aan de binnenkant van de kaft zie ik een waslijntje. Waar in de afgelopen delen sokken deze pagina sierde, zie ik nu naast sokken ook armwarmers, een telefoonhoesje en een col. Wat gelijk gebleven is, is kleurwerk waar je vrolijk van wordt. Niet meer alleen sokken dus, maar ook andere accessoires. Cool! En het hele boek staat vol met prachtige foto’s van de projecten. Ik moet me bedwingen om niet gelijk aan de slag te gaan…

Indeling en thematisering

Vijf thema’s. Ik hou wel van thematisering in dit soort boeken, al moet ik zeggen dat ik sommige thema’s niet echt kan plaatsen qua naamgeving. Ik loop ze even kort met je door:

  1. Elke dag is een soxx-dag. Vijf patronen bevinden zich in dit thema en deze lijken weer te geven waar je basisgarderobe uit zou kunnen bestaan. Een muts, col, armwarmers én twee paar sokken.
  2. Ik ben dol op soxx-cadeautjes. Nogmaals vijf patronen doen hun intrede, maar dan in en nautische kleurstelling. Kerstin vertelt in de inleiding van het boek dat ze dicht bij de zee woont, dus de muts, col, vingerloze wanten, en twee paar sokken lijken daardoor geïnspireerd te zijn. Maar de naam van het thema blijft gissen? Misschien omdat dit items zijn die je makkelijk cadeau kunt geven aan anderen?
  3. Soxx: mooi in eenvoud. De vijf patronen binnen dit thema bevatten kleurwerk wat niet al te overheersend is, maar onderschat het niet. De moeilijkheidsgraad van de patronen liggen namelijk tussen de 2 en 3. Hier vind je een hoofdband, armwarmers, twee paar sokken en een telefoonhoes.  
  4. Bij twijfel, draag soxx! Loopsjaal, armwarmers, drie paar sokken. Deze vijf patronen kunnen altijd.
  5. Soxx die ertoe doen. Zes patronen waarbij de makkelijkere telpatronen worden verruild door ingewikkeldere. Je wisselt bijvoorbeeld patronen af, werkt met meerdere kleuren of aan grotere patronen. Je kunt aan de slag met een hoofdband, col, vingerloze wanten, twee paar sokken en een telefoonhoes. Mocht dit boek je hebben laten kennismaken met het kleurwerk breien dan zijn dit de patronen die je net een stapje verder meenemen in deze techniek.

Verder nog

Soxx zijn altijd een goed idee. Dit hoofdstuk is wat het boek naar mijn mening onderscheidt van de eerdere soxxboeken. In dit hoofdstuk wordt namelijk uitleg gegeven hoe je dat leuke patroontje wat je bij die loopsjaal gezien hebt om kunt zetten naar handwarmers. Gewoon omdat je liever handwarmers breit, al meer dan genoeg loopsjaals hebt, of omdat je dan een setje hebt die je bij elkaar kunt dragen.

Afgesloten wordt met de basisinstructies. Ik vind het grappig dat Kerstin gekozen heeft om dit aan het eind van het boek te plaatsen, zoals de oplossingen van woordzoekers achterin een puzzelboek gevonden kunnen worden. Kom je ergens even niet uit? Spiek dan even. Ik ga alvast kleuren bij elkaar zoeken voor één van de patronen.

Alexa van Amilishly
Leuk dat je een van mijn blogs hebt gelezen op de blog van Marlaine! Ik ben Alexa van Amilishly. Amilishly staat niet alleen voor de amigurumi die ik haak. Ik draai mijn hand ook niet om voor het ontwerpen van gehaakte of gebreide kleding en accessoires. Toch besteed ik het meeste van mijn tijd aan amigurumi.

Soxx Look
Kerstin Balke
€19,99

Lees meer over

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Marlaine 9,3 / 10 - 467 Reviews @ Kiyoh
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »