Terug

‘Ik zag plantenhangers bij een vriend en dacht: die kan ik zelf ook wel maken’

‘Ik zag plantenhangers bij een vriend en dacht: die kan ik zelf ook wel maken’

Ze verzamelt platenhoezen voor een wanddecoratie in haar nieuwe huis, schildert een groen strepenpatroon op de keukenmuur en knoopt met hetzelfde gemak een paar hippe plantenhangers in elkaar. Waar houdt het op met de creativiteit van Fleur?

Naam: Fleur (22)
Beroep: diëtist en grafisch vormgever
Tip: ‘Je hoeft het niet te ingewikkeld te maken. Zoek wat voorbeelden op Pinterest, kijk een Youtube-filmpje en probeer het uit.’

Plantenhangers knopen? Hoe kwam op je op het idee?

‘Een vriend van ons woont in een klein huis. Hij heeft allemaal creatieve manieren bedacht om dingen op te hangen en weg te leggen in zijn huis, om toch die ruimte efficiënt te gebruiken. Bij hem zag ik planten hangen in leuke geknoopte hangers. Had hij ergens gekocht, maar ik dacht meteen: dat kan ik zelf vast wel maken. Bij de kringloopwinkel vond ik een dikke rol touw en daarmee ben ik aan de slag gegaan.’

Hoe wist je hoe je die macramé-knopen moest maken?

‘Opgezocht op Pinterest. Het is niet moeilijk. Ook als je het heel eenvoudig houdt, wordt het gelijk wel leuk. Verder ben ik niet zo van het handwerken. Ik heb wel eens geprobeerd te breien, maar dat werd niks. Ik dacht de hele tijd: los, los, los. Maar het werd toch steeds strakker. Dat is met macramé echt geen probleem. Met elk knoopje zie je hoe mooi het wordt.’

Breien is niks voor jou, maar haken dan? Of iets anders?

‘Ik ben wel creatief, maar vooral met dingen in huis. Ik kan zelf kleren maken en ik leef me uit op de inrichting van m’n huis. In mijn vorige huis had ik bijvoorbeeld de muur in de woonkamer geschilderd met een soort knaloranje punt. Klinkt gek? Drie kleuren oranje en groen, en die vorm liep over de deur en muur. Gaf wel een tof effect! Ook onze keuken in het vorige huis hebben mijn vriend en ik zelf geplaatst. En daar heb ik dan weer met verf een soort strepenpatroon op de muur gemaakt.’

En nu zijn jullie ook volop aan het klussen, toch?

‘Een maand geleden kregen mijn vriend en ik de sleutels van ons nieuwe huis. Het is een huis uit 1910, en er is sinds de jaren tachtig niks meer aan gedaan. Beneden blijft het klussen beperkt tot schilderen, heel veel schilderen. Op de bovenverdieping kijk je zo tegen de onderkant van het dak aan, dus daar moet wat meer gebeuren. Een aannemer is bezig met de badkamer maar verder doen we veel zelf, met hulp van vrienden en familie.’

Met elk knoopje zie je hoe mooi je macramé wordt.

Ga je in je nieuwe huis weer zulke creatieve dingen uithalen?

‘Ik wil een muur maken met allemaal platenhoezen, dat zag ik in een restaurant hier in de stad. Ik heb een hele stapel platen uitgezocht in allemaal tinten kleur groen, en een paar hoezen die er qua kleur uitspringen. Dat wordt heel gaaf. Die komen allemaal op de muur, met een onzichtbaar ophangsysteem. En ik wil van die boekenplanken maken waarmee het lijkt alsof de boeken zweven, alsof ze aan de muur zijn geplakt.’

En je plantenhangers?

‘Die krijgen weer een plek als we klaar zijn met verbouwen. Nog een paar weken, dan kunnen we in elk geval op de benedenverdieping wonen, hoop ik.’

Lees meer over

 

Grote RingScheepjes WhirlBobbiny macrame 5mmBobbiny macrame 3mmHouten haaknaald

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Marlaine 9,3 / 10 - 467 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »