Terug

Vanaf 15 januari zijn wij weer open! Kom gezellig shoppen in onze winkel in Zoetermeer. Klik hier voor onze openingstijden.

Getest: Budget Yarn | Marlaine ontrafelt

Getest: Budget Yarn | Marlaine ontrafelt

Budget Yarn is een nieuw garen voor héééél aantrekkelijke prijs. Maar: hoe is de kwaliteit? Waar kun je deze vier verschillende garens het beste voor gebruiken? Charlie probeert het uit.

Budget Yarn is een van de nieuwste garen die bij Marlaine verkocht wordt. In eerste instantie was ik sceptisch. Ik heb al vaak ervaren dat producten die als 'budget' producten worden aangeprezen, niet prettig in gebruik zijn. Maar Budget Yarn heeft mij op een fijne manier verrast!

Budget Yarn Chunky Chenille

Chunky Chenille is een lekker zachte garen. Ik zou me zo voor kunnen stellen dat je hier een grote teddybeer van maakt. Zó lekker zacht is het! De Chunky Chenille Budget Yarn is verkrijgbaar in tien verschillende, zacht-zoete kleuren. Op een bol zit 72 meter. Met een paar van deze zachte bolletjes heb je dus al snel lekker zachte sjaal gebreid! Ik haakte een proeflapje van stokjes met naald 5 en kreeg een heel mooi lapje dat ik nog niet eens heb hoeven opspannen! Daarnaast breidde ik een proeflapje. Als je gaat breien met Chunky Chenille is het belangrijk om tijdens het opzetten van de lussen heel losjes te werk te gaan. Mijn favoriete Budget Yarn Chunky Chenille in kleur 010 Vanilla is perfect voor een cadeautje voor een new born!

Budget Yarn Soft Aran

Soft Aran is een bijzonder soort garen. De fluffy structuur van deze garen is voor mij helemaal nieuw. De Soft Aran Budget Yarn is ook verkrijgbaar in tien kleuren. Op een bol zit 120 meter. Terwijl ik dit typ, heb ik de hele tijd de neiging om nog even te voelen aan het garen, zó fluffy is het! Het was een flinke uitdaging om een proeflapje te haken. De steken zijn heel lastig te zien en ik zou er zelf niet voor kiezen om met deze garen een hele knuffel te haken. Mijn lapje loopt daarom ook een beetje scheef. Ik miste simpelweg af en toe een steek. Het breien ging ietsje makkelijker. Mijn gebreide proeflapje breidde ik op 4 mm naalden. Wel zie je ook hierin dat ik zo af en toe een steek heb gemist. Deze garen zou ik persoonlijk zoveel mogelijk als detail garen gebruiken, zoals bij oortjes van een beer bijvoorbeeld. Daar zou je Budget Yarn Soft Aran in kleur 005 Clay heel goed voor kunnen gebruiken!

Budget Yarn Cotton DK

Over de Cotton DK garen van Budget Yarn ben ik het meest enthousiast! Voor maar één euro per bolletje is dit echt fantastisch garen! Op een bol zit bijna 100 meter en de bollen wegen 40 gram. Budget Yarn Cotton DK is in 35 verschillende kleuren te verkrijgen. Van volle, felle kleuren naar diepe kleuren. Ik weet niet precies waarom dit uitstekende garen zo mooi geprijsd is, maar ik ben fan! Ik breide en haakte ook voor dit garen twee proeflapjes. Behalve dat je bij mijn gebreide lapje duidelijk kan zien dat ik geen brei-expert ben, zien ze er erg netjes uit! De proeflapjes waren zo gedaan. Als jij tussen deze 35 kleuren de kleur kunt vinden die jij nodig hebt, zou ik zeker kiezen voor Cotton DK! Mijn favoriete kleur uit de serie is Budget Yarn Cotton DK 052 Orchid. Wat een mooie, bijzondere kleur is dat!

Budget Yarn Acrylic DK

Tot slot de acryl garen. Ik heb al lang niet meer met acryl garen gewerkt. Ik was daarom ook blij verrast door de kwaliteit van de Acrylic DK garen van Budget Yarn. Deze bollen bevatten 50 gram garen van in totaal 150 meter. Er zijn 35 verschillende kleuren Acrylic DK garen om uit te kiezen. Voldoende keuze dus! Het garen voelt, vergeleken met de Chunky Chenille en Soft Aran garen, ietsje ruw aan. Het garen heeft dan ook een hele stoere uitstraling hierdoor. Het proeflapje dat ik breidde, vind ik er heel gaaf uitzien. Ik kan me voorstellen dat ik hier een simpel truitje van zou breien. Ook het gehaakte lapje is van goede kwaliteit. Ik ben nog steeds verbaasd over hoe zo’n goede kwaliteit geboden kan worden voor zo’n lage prijs. Maar, het is toch echt zo! Mijn favoriete kleur Budget Yarn Acrylic DK is 016 Cantaloupe. Van deze kleur zou ik bijvoorbeeld een toffe tas haken.

Bizar goede prijs-kwaliteitverhouding

Ik ben ontzettend enthousiast over de Budget Yarn garen! De prijs-kwaliteitverhouding is bizar goed en er is een ruime keuze aan kleuren. Ik zou aanraden om de volgende keer dat garen zoekt, eerst te kijken bij de Budget Yarn garen of jouw kleur er tussen zit, voordat je bij een ander merk gaat kijken!

 

Leuk dat je een van mijn blogs hebt gelezen op de blog van Marlaine! Ik ben Charlie van Charlingual. Ik blog, vlog en ben verzot op handwerken. Al vanaf kinds af aan wil ik het zelf kunnen maken. Inmiddels kan ik het en ik neem jullie graag mee in mijn wereld. 

Lees meer over

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »