Terug

Amilishly Dolls - A Rainbow Colored Collection of Amigurumi Dolls - Alexa Boonstra | Marlaine's Boek reviews

Amilishly Dolls - A Rainbow Colored Collection of Amigurumi Dolls - Alexa Boonstra | Marlaine's Boek reviews

Popjes, popjes en nog eens popjes. Daar kennen veel mensen Alexa Boonstra van. In dit leuke boek heeft ze twaalf nieuwe patronen gebundeld in Japans thema. Maak nu kennis met de wereld van de gecreëerde karaktertjes van Alexa.

Alexa Boonstra

Alexa Boonstra is een gezellige enthousiaste ontwerpster die na het publiceren van een aantal losse patronen van popjes nu haar eerste boek uitbrengt. Ze komt uit Bleiswijk, Zuid-Holland en is van oorsprong verpleegster, maar ze is de verpleging uitgegaan om zich volledig te focussen op haar Amilishly. Zij is begonnen met het maken van amigurumi vanwege haar fascinatie voor Japan en haar voorliefde voor tekenen. Deze creatieve haakster heeft een groeiende groep fans die al haar popjes stuk voor stuk maken. Sluit jij je ook aan?

Amilishly Dolls - A Rainbow Colored Collection of Amigurumi Dolls

Een boek met Japans thema, dat is duidelijk. Toen ik het boek ontving stuurde ik direct een berichtje naar Alexa. ‘Je kaft is verkeerd gedrukt, de achterkant staat voorop, dit kan niet kloppen.’ Ik wist dat Alexa heel erg uitkeek naar de dag van publicatie, dit kon een ramp zijn! Maar wat bleek, er was opzet in het spel. Juist om deze reactie uit te lokken. Gelukt, touché!

Alexa wees mij op pagina 1, waar beschreven staat waarom de kaft niet gedrukt is zoals een normaal Nederlands boek, vanwege het Japanse thema dus. Mijn glimlach was inmiddels verschenen en mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld.

Het boek van 142 pagina’s begint met een kleine kennismaking met Alexa. Hierna gaat ze dieper in op de herkomst van amigurumi, en geeft ze tips die belangrijk zijn bij het haken van haar popjes. Beginnen bij het begin dus! Met een lijstje van de benodigde materialen kan je eenvoudig zorgen dat je alles bij de hand hebt om goed voorbereid te beginnen. En nog zo’n handig overzichtje, welke alternatieve garens je kan gebruiken. Je kent het vast wel, je hebt een voorkeur voor je eigen merk of je kan net die ene bol nergens vinden, kies dan voor het alternatief, super handig!

Amilishly - BoekAmilishly - Miyako

Ook jij kan het leren!

Ben jij nog niet bekend met het haken van Amilishly dolls of andere popjes? Geen paniek! Alexa heeft in maar liefst 9 paginas stap voor stap alle benodigde technieken en speciale steken beschreven. Zo ga ook jij de mooiste popjes met ieder een eigen karaktertje haken.

Ieder popje heeft een eigen karakter gekregen

Alle patronen van de Amigurumi worden ingeleid met een kleine beschrijving van de auteur. Noem het achtergrondinformatie, een kennismaking met het karakter. En iedere pop heeft een eigen naam. Goed beschreven staan de materialen en het gehele patroon. Natuurlijk zijn alle patronen voor kleding, accessoires en onderdelen duidelijk omschreven. Ieder patroon heeft zijn eigen accessoires en speciale kenmerken. Zo komen er een schooltas, uniform, laarzen, schoenen, sjaal, jurk, haarlinten een poncho en nog veel meer voorbij. Ieder ontwerp heeft haar eigen accessoires gekregen. Je kan goed zien dat er veel onderzoek is gedaan naar de Japanse cultuur. Wat een kleurrijk geheel! 

Het boek heet volledig, Amilishly Dolls - A Rainbow Colored Collection of Amigurumi Dolls. Een hele mond vol, een heel boekje vol en ik hoop de eerste in een rij van meerdere boeken. Is het haken van poppen niet echt jouw ding, dan zou ik het overslaan. Toch denk ik dat Alexa hiermee een heleboel nieuwe enthousiaste haaksters bereikt. 

Tot slot

Voor de patronen in het boek Amilishly Dolls - A Rainbow Colored Collection of Amigurumi Dolls kunnen degaren van Yarn and colors, Scheepjes, Durable, Schachenmayer, Phildar, Paintbox en Rico design worden gebruikt. 
1e druk - ISBN 9789082840353
Amilishly Dolls is uitgegeven door Livres de Louise
Fotos: amilishly.nl
Bronnen: amilishly.nl

Amilishly - KosukeAmilishly - Boek review

 

Lees meer over

 

Amilishly Dolls - Alexa BoonstraFestival outfit elsa Haakpatroon Killian - AmilishlyHaakpatroon Elsa - Amilishly

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Marlaine 9,3 / 10 - 467 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »